Doorgaan naar artikel
In 3 stappen je schoenen onderhouden
18 november 2019

Om zo lang mogelijk te genieten van jouw schoenen is het belangrijk om je schoenen de aandacht te geven die ze verdienen. Heb jij nog niet zo'n verzorgingsroutine voor je schoenen?

Om zo lang mogelijk te genieten van jouw schoenen is het belangrijk om je schoenen de aandacht te geven die ze verdienen. Heb jij nog niet zo'n verzorgingsroutine voor je schoenen? Dan kun je met deze drie stappen eenvoudig je schoenen onderhouden.

Stap 1: Geef je schoenen een opfrisbeurt

Ook je schoenen verdienen een frisse start. Houd daarom eens een grote schoonmaak. Verzamel hiervoor al je schoenen en ga vervolgens het hele rijtje af. Let er wel op dat je verschillende materialen op verschillende manier schoonmaakt. Zo kun je glad leer prima borstelen of met een natte doek afnemen. Bij suède en nubuck is dit geen aanrader, en kun je beter voor borstel of box gaan die speciaal voor dit materiaal is bedoeld.

Stap 2: Verzorg je schoenen

Nu je schoenen weer fris zijn, is het tijd om ze een goede opknapbeurt te geven. Kale neuzen staan natuurlijk niet zo fraai, dus breng de kleur terug in je schoenen met een geschikte schoenpoets. Schoenen met een doffe tint leven weer op met een verzorgend product, zoals een wax, of met een speciale spons waarmee je de glans terugbrengt. Veel van deze onderhoudsproducten zijn verzorgend én beschermend, waardoor je stap drie meteen kunt skippen. Wel zo handig!  

Stap 3: Bescherm je schoenen

Zo, je schoenen zijn schoon én opgeknapt. Dan is het zaak om dat zo te houden. Dit kun je met verschillende soorten producten te doen. De meeste schoenen zijn gebaat bij een water- en vuilafstotende spray, maar er zijn ook andere verzorgingsproducten die je schoenen goed beschermen, zoals een leather wax of een schoenpoets. Check altijd goed voor welke materialen de producten die jij in huis hebt geschikt zijn.

Op naar een stralend jaar met stralende schoenen! Meer weten? Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontdek veel meer!

Ontdek de gehele collectie