Doorgaan naar artikel
Schoenenfeiten en fabels
23 oktober 2022

Schoenen zijn onmisbaar voor iedereen. Vroeger werden schoenen als gebruiksvoorwerpen gezien, dit is inmiddels al lang niet meer zo. Tegenwoordig maken de schoenen je outfit compleet.

Schoenen zijn onmisbaar voor iedereen. Vroeger werden schoenen als gebruiksvoorwerpen gezien, dit is inmiddels al lang niet meer zo. Tegenwoordig maken de schoenen je outfit compleet. Je kunt ermee laten zien wie je bent of wie je wilt zijn. Schoenen zijn door de jaren heen heel erg veel veranderd. Zowel in functie als in vormgeving. Denk jij alles al over schoenen te weten? Wij hebben een paar leuke feiten, fabels en handige tips over schoenen op een rijtje gezet!

Rechter- en linkerschoen? Niet zo gewoon als je denkt!

Tegenwoordig is het heel normaal dat jouw favoriete paar een rechter- en linkerschoen heeft. Je kan je waarschijnlijk ook niet anders voorstellen. Het loopt helemaal niet lekker als je je schoenen aan de verkeerde voet draagt. Toch is het dragen van een rechter- en linkerschoen helemaal niet zo gewoon als je denkt. Pas rond de 19e eeuw kwam hier een verschil in. Daarvoor waren beide schoenen identiek en werden ze aan allebei de voeten gedragen.

Gelukkig genieten we tegenwoordig van meer comfort. Nog een weetje: de mens loopt tijdens zijn leven meer dan vier keer rond de aarde wat afstand betreft. Dit is dan wel net zo fijn als je schoenen lekker lopen, toch? Daarvoor bent u bij Manfield zeker aan het goede adres! Het voetbed van bijvoorbeeld de No Stress sneakers zijn voorzien van memory foam, wat zorgt voor een erg hoog draagcomfort.

Ontdek online
Item 1 of 5

Switch it up

We begrijpen natuurlijk dat je jouw favoriete hakken het liefste naar elk feestje aan hebt, of dat het paar laarzen die overal bij passen een makkelijke en snelle keuze zijn doordeweeks. Maar om je schoenen het mooiste te houden is het het beste om ze regelmatig af te wisselen. Je zorgt er zo voor dat het materiaal van je stappers even kan rusten.

Net zoals je er zelf niet op vooruitgaat als je elke dag opnieuw weer tot het uiterste gaat, geldt dit ook voor je schoenen!

Heb je je favoriete paar iets te vaak gedragen en is de wasmachine je laatste hoop om ze weer mooi schoon te krijgen? Wij hebben hier de do’s en don’ts onder elkaar gezet! Niet alle materialen kunnen in de wasmachine. Wanneer je schoenen NIET uit leer bestaan, kunnen ze vaak prima in de wasmachine. Let er wel op welk programma je gebruikt en welke temperatuur je kiest. Haal ook alle losse onderdelen, zoals bijvoorbeeld de veters, van je schoenen. De veters kan je wel mee wassen in de wasmachine. Een tip is ook om je schoenen in een kussensloop te stoppen en een klein beetje wasmiddel te gebruiken. Belangrijk: zet je wasmachine niet op de centrifugeren-stand, het draaien kan je schoenen beschadigen. Succes!

Ontdek de collectie

Sneak around...

Het zal je waarschijnlijk verbazen, maar er zit daadwerkelijk een gedachtegang achter het woord sneakers. Aan het eind van de 19e eeuw kreeg de sneaker officieel zijn naam. Hoe? De schoenen hebben zijn naam te danken aan de zachte en comfortabele rubberzolen. Hierdoor kon je zo goed als geruisloos rondlopen en -sluipen.

Wellicht herken je het al. De Engelse term is ‘sneak around’. Scoor nu snel een nieuw paar sneakers om geruisloos het najaar rond te kunnen sneaken!

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je sneakers of andere schoenen enorm piepen en kraken bij iedere stap die je zet. Erg vervelend vinden wij zelf. Gelukkig hebben wij hier een paar tips speciaal voor jou op een rijtje gezet om piepende schoenen te voorkomen.

Om te beginnen is het belangrijk om je schoenen goed in te lopen voordat je op pad gaat. Zo kan je nieuwe schoen zich goed naar jouw voet vormen. Wanneer een schoen beter past, is er minder kans dat hij piept en kraakt bij het lopen. Heb je gisteren door de regen gelopen? Dan kan het zo zijn dat er nog wat vocht in jouw stappers zit. Dit kan ook zorgen voor het piepende geluid bij iedere stap die je zet. Stop wat oud kranten papier in je schoenen en laat het een nachtje staan. Het papier neemt het vocht op en zorgt ervoor dat je de volgende ochtend niet meer rondloopt met piepende en krakende schoenen!

Shop dames schoenen
Item 1 of 2

Gek op schoenen!

Het is duidelijk dat veel vrouwen een schoenen tic hebben. Vast niet allemaal, maar wel een groot deel. Wist je dat een vrouw maar liefst 40 uur per jaar besteed aan het kopen van nieuwe schoenen? Ook is uit onderzoek gebleken dat de gemiddelde vrouw 469 paar schoenen in haar leven koopt! Hoe ver ben jij al op weg?

Als een vrouw een nieuw paar schoenen koopt ontstaat er een reactie in de ‘verzamelplek’ van haar brein. En aangezien mannen jagers waren en vrouwen verzamelaars, is het dus helemaal niet jouw eigen schuld dat je zoveel mogelijk schoenen wilt verzamelen. Goede reden voor een nieuw paar schoenen, toch?

Get inspired!

Nooit in de ochtend...

Van plan om nog even snel voor je werk langs de schoenenwinkel te gaan en een nieuw paar te scoren? Niet doen! Volgens specialisten mogen schoenen nooit in de ochtend gekocht worden. Tenminste, niet als je op dat moment ook daadwerkelijk kijkt of ze de juiste maat zijn.

Gedurende de dag zwellen je voeten namelijk op. De kans is dus groot dat je nieuwe aankoop in de ochtend heerlijk zit en in de middag plotseling toch net te strak blijkt te zitten. Dat zou zonde zijn! Kies er daarom voor om de schoenen die jij op het oog hebt pas in de middag of avond te passen. Als ze dan goed zitten, zullen ze dit gedurende de dag blijven doen!

Heb je de juiste maat schoenen gevonden, maar heb je toch blaren of pijnlijke voeten nadat je een dag op je nieuwe aanwinsten hebt gelopen? Dan is het belangrijk dat je jouw schoenen op een goede manier gaat inlopen. Geen idee hoe? Lees dan snel verder!

Ten eerste is het belangrijk om geduldig te zijn. Bouw het inlopen op en ga niet gelijk te lang op je schoenen lopen. Ga eens een rondje fietsen met je nieuwe stappers of trek ze aan in huis voordat je ermee naar buiten gaat. Hierdoor kunnen je voeten wennen aan de schoen en zal het materiaal van de schoen rekbaarder worden. Ook kan je een dik paar sokken uit de kast trekken en deze in de schoenen aandoen. Door de dikte van de sok worden de schoenen iets wijder. Wil je nog een stapje verder gaan, pak je föhn er eens bij! Houd je dikke sokken aan en verwarm de pijnlijke plekken op je voet met de föhn, let wel op dat je hem ongeveer 15 cm van de schoen houdt. Wanneer je klaar bent met de föhn hou je de schoenen ongeveer nog 10 minuutjes aan, zodat het materiaal naar je voeten zal gaan staan. En zeg dag tegen je pijnlijke voeten!

Het duurste paar schoenen ter wereld hebben € 580.000 euro gekost. Dan zijn de prijzen van Manfield net wat leuker, toch? Shop de nieuwe schoenencollectie van Manfield nu online of in één van de winkels.

Ontdek online
Item 1 of 2