Doorgaan naar artikel
Tips tegen koude voeten
01 november 2017

De winter komt er weer aan. En dat betekent dat we ook weer meer last gaan krijgen van koude voeten

De winter komt er weer aan. En dat betekent dat we ook weer meer last gaan krijgen van koude voeten. Dé tips om koude voeten tegen te gaan!

Tip 1: goede schoenen

De belangrijkste tip om warme voeten te houden tijdens de koudere dagen, zijn goede schoenen. Loop bij voorkeur op ruim zittende schoenen, met een hak van maximaal 3,5 cm. Door te lopen op hoge hakken kan de bloedtoevoer naar je voeten verminderen, wat ook weer zorgt voor koude voeten.

Je kan het beste kiezen voor schoenen die een stevige hiel hebben, niet kunnen buigen in het midden, maar juist wel bij de tenen. Daarnaast blijven je voeten warmer als je voor leren schoenen kiest. Leer kan gezien worden als een huid en is een natuurlijk materiaal. Niet-natuurlijk materialen (zoals kunststof) koelen als het koud is namelijk veel sneller af. Bij Manfield kiezen we áltijd voor hoogwaardige leersoorten, dit draagt niet alleen bij aan de levensduur van je schoenen, maar dus ook aan heerlijk warme voeten tijdens de koudere wintermaanden.

Tip 2: heerlijk warme sokken

De tweede tip klinkt heel logisch: lekkere warme sokken. Kies voor wollen of katoenen sokken, dit zijn natuurlijke materialen wat zorgt voor heerlijk warme voeten. Voor de échte koukleumen: draag twee paar dunnen katoenen sokken over elkaar heen. Tussen de sokken vormt zich dan een laagje warme lucht waardoor je iets warmere voeten blijft houden.

Tip 3: zit niet met je benen over elkaar

Door met je benen over elkaar te zitten belemmer je de doorbloeding van je benen, doordat je zo je aderen afknelt. Omdat je de doorbloeding naar je benen belemmert, zal je snel koude voeten krijgen. Zit daarom niet met je benen over elkaar, maar netjes naast elkaar.

Tip 4: draag warme pantoffels

Net zoals bij sokken, geldt bij pantoffels dat je ook het beste voor wollen pantoffels kan kiezen. Bij Manfield verkopen we pantoffels van het merk Shepherd. De pantoffels zijn heerlijk warm door het schapenvachtje aan de binnenkant. De buitenzijde van de pantoffels zijn van suède, wat er aan bijdraagt dat de warmte lang gevangen blijft. Een échte musthave voor de koude wintermaanden dus.

Wil je meer weten over unieke acties, speciale giveaways, de nieuwste trends en handige tips & tricks? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Manfield en blijf op de hoogte!

Zien we je snel online of instore?