Doorgaan naar artikel
Hoe bescherm je jouw nieuwe winterschoenen tegen regen en sneeuw
06 november 2017

Geen fan van regen en sneeuw? Geloof ons, jouw schoenen ook niet.

Geen fan van regen en sneeuw? Geloof ons, jouw schoenen ook niet. Zonder de juiste schoenbescherming is de kans aanwezig dat je lelijke kringen in je favoriete schoenen kan krijgen, die er ook nog eens moeilijk uitgaan. Elke stof is anders, hierdoor zul je iedere schoen op een andere manier moeten behandelen. Wil je zo lang mogelijk genieten van je favoriete paar dames schoenen, heren schoenen of tassen? Lees dan snel verder!

Schoenen van suéde

Suède dames schoenenheren schoenen of tassen kan je bij regenachtig weer het beste in de kast laten staan. Wil je ze nu echt per se aan? Dan hebben wij hier wat tips voor je. Om te beginnen maak je de schoenen schoon met een speciale suèdeborstel. Daarna spray je ze in met een suèdespray, zoals de suède/nubuck spray transparant. Laat de spray even intrekken en borstel dan met de zachte kant van de borstel de schoenen nog eens goed. Als laatste stap spuit je er een goede laag water- en vuilafstotende spray overheen. Herhaal dit regelmatig gedurende de winterperiode!

Schoenen van nubuck

Net als schoenen van suède, is nubuck even gevoelig voor vieze vlekken. Het is daarentegen wel makkelijker te onderhouden dan suède. Dames schoenen, heren schoenen en tassen van nubuck kun je het beste beschermen door ze eerst te borstelen met een speciale nubuckborstel. Ga daarna met de zachte kant van de borstel over je schoenen en ze zien er weer als nieuw uit!

Ook bij dames schoenenheren schoenen en tassen van het materiaal nubuck is het verstandig om ze in te spuiten met waterafstotende spray, zoals de Natural Trend Spray. Een vlek in je favoriete paar schoenen? Maak deze net als je suède schoenen schoon met vlekschuim zoals de Clean & Care schuim.

Shop nu
Item 1 of 5

Schoenen van leer

Bij leren dames schoenenheren schoenen of tassen is het belangrijk om ze regelmatig in te smeren met schoensmeer. Zo blijven je favoriete leren schoenen het mooist, ze zullen niet uitdrogen en het leer blijft soepel. Let wel op dat je de dames schoenen, heren schoenen en tassen niet te dik insmeert. Wanneer je dit doet, kunnen de schoenen en tassen niet meer ademen.

Nadat je de dames schoenen, heren schoenen of tassen hebt ingesmeerd, laat je de schoenen een kwartiertje staan. Spuit daarna de schoenen en tassen in met een waterafstotende spray als de Collonil Carbon Pro. Na het inspuiten wordt een weerbestendige, ademende, net-achtige structuur van polymeerkettingen gevormd. Hierdoor glijden waterdruppels als parels van het materiaal af. Spuit op 30 cm de dames schoenenheren schoenen of tassen in en laat het vervolgens 30 minuten drogen. Voor het beste resultaat herhaal je dit om de 30 dagen!

Schoenen van textiel

Textiel is een materiaal die het makkelijkst te onderhouden is, maar water trekt er wel snel in. Door een flinke regenbui gefietst? Grote kans dat je natte voeten hebt gekregen. Bescherm dames schoenenheren schoenen en tassen daarom regelmatig met een waterafstotende spray, zoals de zoals de Collonil Carbon Pro.

Heb je vlekken in je favoriete paar schoenen gekregen? Deze kun je eruit krijgen met ossengalzeep en lauw water!

Meer weten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Shop nu
Item 1 of 3