Doorgaan naar artikel
Sneakers naar kantoor: go or no go?
23 november 2017

Sneakers dragen naar kantoor? Met onze items laten wij zien hoe dit op een zakelijke manier kan!

Sneakers dragen naar kantoor. Het blijft toch een twijfelgeval, kan het wel of kan het niet? En wanneer je ze wel draagt, hoe zorg je er dan voor dat je toch zakelijk en formeel voor de dag komt? Het is ook logisch dat je niet iedere dag zin hebt in hoge pumps of laarzen met een hak.

Kantoor-proof

De dresscode op het werk hangt nauw samen met de cultuur van het bedrijf waar je voor werkt. Is de sfeer formeel of informeel? Vaak voel je dit zelf al wel aan en tegenwoordig is er veel mogelijk. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je vrolijk het kantoor binnenstapt met sportieve gympen. Hieronder hebben we een aantal artikelen uit onze collectie op een rijtje gezet die helemaal kantoor-proof zijn.

Shop je sneakers hier

Allereerst is het belangrijk dat de sneakers een casual-chique uitstraling hebben. Hierbij moet je denken aan een vrij smal model met niet te veel poespas en felle kleuren. Kies daarom een neutrale, aardse kleur uit, zoals wit, beige, grijs, zwart of donkerblauw. Combinaties maken met deze kleuren doen het erg goed. Neem een donkerblauwe pantalon en colbert en combineer dit met minimalistische sneakers. Deze outfit oogt rustig, zakelijk en toch een tikkeltje sportief.

Kies voor een lange jurk of midi rok

Maar sneakers hoeven niet altijd gecombineerd te worden met een nette pantalon en een chique colbert. Combineer ze ook zeker niet met een chic pak omdat het contrast dan te groot wordt. Draag ze juist onder een lange jurk of een midi rok met een elegante blouse die wat losser valt. Hierdoor maak je je outfit nét wat speelser. En dat mag zeker, zolang er maar geen afbreuk wordt gedaan aan de professionele uitstraling.

Ontdek onze sneakers